Photoshop. Prieten sau duşman?

În căutarea perfecţiunii, în domeniul nostru, apelăm uneori la Photoshop. Doar că o clipa de neatentie sau faptul că nu sunt stăpânite aşa cum trebuie uneltele acestui program poate tranforma totul într-un eşec, iar faimosul Photoshp se poate transforma într-un duşman de temut. Aşa apar mâini şi picioare în plus sau, mai rău, în minus, capete lipsă, picioare ireal de slabe sau tot felul de alte lucruri ciudate.

Pare de necrezut că exisă asemenea scăpari mai ales că orice tipăritură înainte de a intra în producţie trece prin filtrul mai multor persoane. Aţi auzit, desigur, sintagma “bun de tipar”.

Cu toate acestea vedete, politicieni sau produse din campanii publicitare ale unor branduri celebre au devenit şi ele victime ale Photoshopului.

Dar să lăsăm imaginile să vorbească…

Prea puţini spectatori? Ia să facem să pară mai mulţi...

Frumos tricou... Dar mâna modelului unde a dispărut?

Prea multe mâini... Şi când eşti cel mai puternic om de pe planetă poţi fi înfrânt de Photoshop.

Ar fi fost o imagine perfectă. Dar umbra, umbra o dă de gol...

Concluzia? Dorinţa de perfecţiune sau de a prezenta lucrurile altfel decât sunt ne poate duce uneori în situaţii ridicole. Photoshopul este o unealtă foarte utilă şi orice grafic designer nu îşi poate imagina munca sa fără ea. Moderaţia este însă cheia succesului. Ca în orice alte acţiuni pe care le întreprindem în viaţa nostră de zi cu zi.

La final, o ghicitoare...

Ce este ciudat in imaginea de mai sus? Dacă afli, te rugăm să ne spui în postarea de pe Facbook dedicată acestui articol.