Politica de confidențialitate Grafica Plus

Despre politica de confidențialitate

Prezenta Politică de confidențialitate (“Politica”) explică modul în care GRAFICA PLUS colectează, utilizează şi gestionează informaţiile tale cu caracter personal. GRAFICA PLUS se angajează să protejeze şi să îți respecte confidențialitatea. Citeşte prezenta Politică cu atenţie ca să înţelegi de ce şi cum colectăm datele de la tine şi cum vor fi utilizate.

Cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm, GRAFICA PLUS este “operator de date”, adică entitatea care stabileşte scopurile pentru care şi mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

În cazul în care trebuie să ne contactezi în legătură cu informaţiile tale cu caracter personal sau această Politică, foloseşte următoarele date de contact:

Denumirea companiei

  GRAFICA PLUS srl 
  Adresa: 330012 Deva, B-dul Decebal bloc 5-parter
  Telefon: 0254.219008
 

Cuprins

Cum şi când colectăm datele tale cu caracter personal?

Noi colectăm informaţiile tale cu caracter personal atunci când acestea sunt relevante si/sau necesare pentru nevoile tale de consumator sau afacerea noastră (de ex. când cumperi şi/sau comanzi produse şi/sau servicii de la noi, solicitare oferte, participari la diferite concursuri, tombole sau promotii, etc)

Noi obținem informațiile tale cu caracter personal direct de la tine atunci când comanzi anumite produse sau servicii sau completezi un anumit formular sau când colectăm date prin observație (de exemplu, prin intermediul camerelor de securitate).

Toate informaţiile tale cu caracter personal sunt tratate în mod confidențial și protejate corespunzător de GRAFICA PLUS

Ce informaţii colectăm direct de la tine?

Categoriile obişnuite de date pe care le colectăm de la clienţii GRAFICA PLUS sunt următoarele: nume, adresa, adresa de livrare, datele solicitate de tine in vederea tiparirii pe materialele solicitate, informaţii financiare, inclusiv cardul de credit sau debit sau alte informaţii de plată pe care le furnizezi cand efectuezi plăţi în Magazin sau pe site-ul web GRAFICA PLUS, sau când corespondezi cu noi prin telefon sau email, istoricul tău de achiziţii de produse şi servicii GRAFICA PLUS şi informaţii suplimentare pe care decizi în mod voluntar să le partajezi.

Când colectăm datele tale prin observaţie (de ex. prin intermediul camerelor de securitate), facem acest lucru pentru a respecta obligaţiile legale sau pentru a asigura interesele legitime, ca de exemplu asigurarea siguranţei tale personale şi a angajaţilor GRAFICA PLUS, protejarea proprietăţii tale personale şi a GRAFICA PLUS, precum şi securitatea sistemelor informatice şi mobile ale tale şi ale noastre.

Ce drepturi de confidenţialitate ai?

Reţine că ai dreptul, în orice moment, să soliciţi de la GRAFICA PLUS următoarele:

 • să îți asigure accesul la informaţiile tale cu caracter personal. Poţi întreba GRAFICA PLUS ce date cu caracter personal despre tine sunt folosite și să soliciţi accesul la aceste date cu caracter personal. De asemenea, ai dreptul să cunoști scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal pe care le deținem, părțile sau categoriile de părți cu care datele tale cu caracter personal sunt partajate, perioada de păstrare a datelor, precum și sursa datelor noastre care nu sunt colectate direct de la tine.
 • să îţi pună la dispoziţie o copie a informaţiilor cu caracter personal pe care le deţinem. Ne poţi contacta dacă doreşti o copie a unei părţi sau a tuturor informaţiilor cu caracter personal pe care le deţinem despre tine.
 • să soliciţi rectificarea datelor introduse greşit Dorim să asigurăm că informațiile tale cu caracter personal sunt corecte și actualizate. Poţi cere GRAFICA PLUS să corecteze sau să elimine informațiile considerate inexacte sau învechite.
 • să soliciţi ştergerea informaţiilor cu caracter personal. Ne poţi cere să oprim prelucrarea sau chiar să ştergem informaţiile cu caracter personal pe care le deţinem despre tine. În cazul în care informaţiile tale cu caracter personal sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligaţii contractuale a GRAFICA PLUS faţă de tine, GRAFICA PLUS ar putea fi incapabilă să îndeplinească această obligaţie contractuală. De asemenea, dacă informaţiile tale cu caracter personal sunt necesare pentru ca GRAFICA PLUS să respecte anumite obligaţii legale (de ex. legislaţia fiscală), cererea ta nu poate fi gestionată.
 • să restricționezi accesul GRAFICA PLUS și/sau al terților la datele tale privind anumite procese sau în totalitate Dacă ai contestat exactitatea datelor tale, sau nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar acestea sunt solicitate de tine pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea cererilor legale sau ai obiectat față de prelucrarea efectuată pe baza motivelor pe care GRAFICA PLUS le consideră legitime, ai dreptul de a solicita restricţionarea prelucrării informaţiilor tale cu caracter personal.
 • să depui o obiecţie împotriva modului în care gestionăm datele tale Reţine că ai dreptul de a te opune prelucrării datelor cu caracter personal care se bazează pe un temei legal pe care GRAFICA PLUS îl consideră legitim. In plus, ai dreptul de a te opune in orice moment prelucrării datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, incluzând profilarea in măsura in care este legata de marketing direct.
 • să soliciţi transferul datelor tale către un alt operator de date (dreptul la portabilitate) În cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământul tău sau este realizat prin mijloace automate, ai dreptul de a solicita GRAFICA PLUS să îţi transmit datele unui alt operator.

Pentru a exercita oricare dintre drepturile de mai jos, foloseşte datele de contact ale GRAFICA PLUS din secțiunea Despre Politica de confidențialitate de mai sus.

Unde sunt stocate datele tale cu caracter personal?

Păstrăm datele cu caracter personal pe care le colectăm despre tine în medii sigure. Informațiile tale cu caracter personale sunt protejate de accesul, divulgarea, utilizarea, modificarea sau distrugerea neautorizată de către orice organizație sau persoane fizice. Unele date sunt încă stocate pe suport de hârtie, dar tindem să digitalizăm toate datele personale pe care le procesăm. Datele prelucrate sunt stocate în sediile şi sistemele IT ale GRAFICA PLUS.

GRAFICA PLUS distribuie datele mele terților?

Protecţia confidenţialităţii tale este importantă pentru GRAFICA PLUS, prin urmare, nu vom distribui niciodată informaţiile tale cu caracter personal unui terţ în alte scopuri decât cele descrise în prezenta Politică.

Cât timp îţi păstrează GRAFICA PLUS datele cu caracter personal

GRAFICA PLUS nu va păstra datele tale cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă decât este necesar pentru îndeplinirea scopului specific de utilizare. Mai multe informații despre perioadele de păstrare pentru anumite tipuri de date pot fi găsite în secțiunea Pentru ce folosim datele tale cu caracter personal?

Pentru ce folosim datele tale cu caracter personal?

Folosim datele tale cu caracter personal într-un număr de moduri diferite, în principal pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale pe care GRAFICA PLUS le are faţă de tine.

Prelucrarea comenzilor și furnizarea serviciilor

Când efectuezi o achiziţie personal într-unul din magazinele GRAFICA PLUS sau prin site-ul web GRAFICA PLUS, în funcţie de cazul respectiv, ai putea fi solicitat să furnizezi anumite date cu caracter personal care vor fi necesare pentru gestionarea corespunzătoare a achiziţiei tale. Această situaţie va avea loc în special dacă, pe lângă achiziţia produselor GRAFICA PLUS, decizi să foloseşti unul dintre servicii, precum livrarea sau asamblarea. De asemenea, pentru a prelucra comanda ta asigurând că informaţiile cu caracter personal şi financiare furnizate sunt exacte, folosim sisteme de plată ale terţilor de încredere pentru a asigura că plata ta este sigură şi că detaliile tale nu sunt folosite în mod fraudulos. Dacă doreşti să plăteşti pentru bunuri şi servicii online, GRAFICA PLUS va solicita informaţii legate de plată, inclusiv numărul cardului de credit sau debit, data expirării cardului, codul CVV, precum şi adresa de facturare.

Pentru a ne asigura că produsele și serviciile pe care le cumperi de la GRAFICA PLUS sunt livrate la adresa corectă, colaborăm cu parteneri externi de încredere și le distribuim unele dintre informațiile tale cu caracter personal necesare pentru furnizarea respectivelor servicii (de exemplu, numele, adresa de livrare și preferințele de livrare pe care ni le-ai prezentat, cum ar fi ora la care doreşti să primeşti o livrare).

Alte site-uri web

Site-urile web GRAFICA PLUS pot conţine link-uri către şi de la site-uri web terţe. Această Politică se aplică numai acestui site web, așa încât atunci când te transferi către alte site-uri web trebuie să citeşti politicile de confidenţialitate ale acestora.

Marketing

GRAFICA PLUS ar dori să îţi trimită informaţii despre produsele şi serviciile noastre care te-ar putea interesa. Cu toate acestea, putem trimite astfel de materiale de marketing numai dacă optezi pentru acestea. Reţine că indiferent dacă ai consimţit să primeşti mesajele noastre de marketing, poţi opta cu uşurinţă să nu le mai primeşti la o data ulterioară.

Ai dreptul în orice moment să ne opreşti ca să nu te mai contactăm în scopuri de marketing sau să nu mai oferim informaţiile tale altor membri ai GRAFICA PLUS . Dacă nu mai doreşti să fi contactat în scopuri de marketing, apasă butonul de dezabonare de la sfârşitul mesajului nostru de marketing (email/newsletter).

Monitorizare video (CCTV)

GRAFICA PLUS utilizează televiziune cu circuit închis (CCTV) în scopuri de siguranţă şi de detectare şi monitorizare a criminalității. Păstrăm informațiile colectate de CCTV numai pentru o perioadă de timp care ne permite să ajutăm organele de reglementare și organele de aplicare a legii. Aceste informații sunt păstrate în medii sigure și accesul este rezervat numai personalului de securitate calificat.

În acest scop, realizăm monitorizarea video continuă a anumitor zone ale magazinului și în jurul acestuia (de exemplu, unele departamente de vânzări, case de marcat, depozit cu autoservire). Nu monitorizăm în locuri în care ar putea conduce la încălcarea confidențialității tale (de ex. toalete). De asemenea, nu folosim imaginea înregistrată în niciun alt scop și nu efectuăm analize suplimentare asupra acesteia. Accesul la înregistrări se acordă numai pentru un grup restrâns de angajați de încredere și nu sunt partajate cu nimeni, cu excepția autorităților competente, ca probe în scopul procedurilor judiciare. Am limitat timpul de stocare al înregistrărilor la 30 de zile și după această perioadă, acestea sunt suprascrise automat, fără posibilitatea de a fi reproduse.

Participarea la procesul de recrutare la GRAFICA PLUS

Acceptând candidatura ta ca parte a procesului de recrutare la GRAFICA PLUS, vom solicita anumite informaţii despre tine pentru a putea evalua aplicaţia ta. Pentru unele funcţii, într-o etapă ulterioară a recrutării, îţi putem cere să înregistrezi un scurt film (de ex. întâlnire online), în care răspunzi la întrebările adresate. Participarea în această etapă de recrutare este, desigur, complet voluntară şi dacă nu eşti de acord cu asta, te vom invita la o întâlnire. Vom stoca datele tale, dacă îţi dai consimţământul, pentru o perioadă de 2 ani.

Ateliere, concursuri, loterii

Putem solicita anumite date cu caracter personal ale participanților la astfel de evenimente, pentru a le realiza eficient și a îndeplini obligațiile care decurg din lege, de exemplu, pentru acordarea de premii. Când solicităm date cu caracter personal, te vom informa și despre scopul prelucrării acestor date și drepturile tale. Datele colectate pentru necesitățile acestor evenimente vor fi stocate cel mai adesea până la finalizarea lor, cu excepția cazurilor în care va fi necesar să le păstrăm datorită legii aplicabile (de exemplu, informații despre premiile acordate)

Alte informații cu caracter personal furnizate GRAFICA PLUS

În mod voluntar, poți furniza GRAFICA PLUS informații cum ar fi preferințele tale pentru produse, motivele pentru care cumperi un produs, date despre familia ta și stilul de viață - datorită acestui fapt, putem afla mai multe despre preferințele tale la cumpărături și putem îmbunătăți experiența ta la cumpărături.

Poți furniza aceste informații și atunci când completezi formularul de garanție pentru produsul cumpărat la GRAFICA PLUS. În plus, primim acest tip de informaţii dacă te înregistrezi sau achiziţionezi oferte GRAFICA PLUS speciale, cupoane de reduceri sau alte promoţii.

În fiecare din cazurile de mai sus, vom încerca întotdeauna să îţi furnizăm informaţii sigure cu privire la prelucrarea datelor tale. -Intrarea în vigoare și modificările Politicii de confidenţialitate

Prezenta Politică va intra în vigoare la 25 mai 2018.

Revizuim Politica de confidențialitate periodic şi vom prezenta orice actualizări pe pagina web: www.graficaplus.ro