BLOG

E timpul să călătoreşti
28 martie 2023
În engleză se numeşte „wanderlust”, în limba româna i-am putea spune „dor de ducă”, dar indiferent cum o numim, dorinţa de a călători este prezentă în fiecare dintre noi şi ne îndeamnă să vrem să descoperim locuri noi, culturi noi, oameni noi.
Citește postarea
Agenda. O călătorie prin timp.
1 decembrie 2021
Este perioada aceea din an în care papetăriile așează în display-uri, la loc de cinste, agende și calendare, iar în tipografii forfota legată de producerea lor încă nu s-a încheiat.
Citește postarea
Cărți frumoase transformate în filme bune?
13 aprilie 2021
Ce să alegem atunci când o carte celebra are şi o adaptare cinematgrafică şi noi suntem, deopotrivă, pasionaţi şi de film şi de literatura? Ne afundăm în câteva sute de pagini sau ne îndreptăm către o oră şi un pic de peliculă ciematografică?
Citește postarea
Cartea cea mai mică din lume
5 martie 2021
Cărţile miniaturale sunt, cu siguranţă, demne de atenţia noastră. Sunt delicate, esenţializate, fac parte parcă dintr-o lume a copilăriei sau dintr-una de poveste, sunt misterioase şi trebuie să le descoperim.
Citește postarea
Poveste de Crăciun
22 decembrie 2020
În aceste zile ne pregătim cu toţii sa sărbătorim Crăciunul. Va dorim să o faceţi în linişte şi pace, cu sănătate şi bucurie, cu speranţă şi credinţă. Şi să vă scrieţi fiecare în parte poveşti minunate!
Citește postarea
Istoria felicitărilor de Crăciun
3 decembrie 2020
Obiceiul de a scrie felicitări de Crăciun a devenit pentru noi un gest obişnuit, dar a fost întotdeauna aşa? V-aţi întrebat vreodată care este istoria sa?
Citește postarea
Tipografie, imagine, culoare
24 noiembrie 2020
Ochiul uman atinge performanța de a cuprinde imagini de pana la 576 megapixeli (1 Mp=1.000.000 pixeli), dar cu toate acestea creierul filtreaza acest volum imens de informații care ne-ar copleși în mod inutil, prelucrând doar cca. 7 megapixeli.
Citește postarea
Photoshop. Prieten sau duşman?
3 noiembrie 2020
În căutarea perfecţiunii, în domeniul nostru, apelăm uneori la Photoshop. Doar că o clipa de neatentie sau faptul că nu sunt stăpânite aşa cum trebuie uneltele acestui program poate tranforma totul într-un eşec, iar faimosul Photoshp se poate transforma în
Citește postarea
Publicitatea, o scurtă istorie
8 octombrie 2020
În toate timpurile oamenii au căutat modalități de comunicare cu scopul de a informa, a prezenta produse, a lăuda calitățile unor mărfuri.
Citește postarea
Istoria tiparului
5 octombrie 2020
Tipografia (din greacă τυπογραφία — tipografía, cuvânt compus din „τύπος” — tipos, lovitură, amprentă, figură, și „γραφή” — grafi, grafie) reprezintă arta și tehnica tipăritului, a formei și aranjării literelor pe un document scris.
Citește postarea